Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Resa med barn

Mallorca är ett populärt resmål för barnfamiljer och här är det enkelt att resa runt även med de allra minsta. Spanjorerna är mycket barnkära och det är aldrig några problem att ta med sig barnen exempelvis på restaurang. Tvärtom, sannolikheten är stor att de får mer uppmärksamhet än vad du får. 

Nedan följer information om vad som kan vara bra att tänka på samt några tips på aktiviteter för hela familjen.

Mat 
De allra flesta restauranger har internationell meny med mat lämpad för de små. Många erbjuder också speciella barnmenyer med hamburgare, pasta, kyckling med mera, från 5 euro, inklusive dryck och glass. Ett begränsat antal barnstolar finns på de flesta restauranger. 

Barnmat och blöjor 
Barnmat finns att köpa i de allra flesta mataffärer/supermercados samt på apotek. Billigast handlar du på de olika supermarketarna. Jämfört med Skandinavien är sortimentet på burkmat mycket mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Blöjor kan köpas överallt med samma prisvariation som barnmat. 

Bilbarnstolar
Bilbarnstolar finns hos de flesta större biluthyrare, mot extra kostnad. Obs! Beställ barnstolen samtidigt som du reserverar bilen. De flesta större hyrbilsfirmor har bilar med bilbälten i baksätet. 

Insekter och djur 
Detta är Medelhavet och givetvis förekommer kackerlackor ibland. De är dock sällsynta på hotellrummen numera. Hittar du en kackerlacka i ditt rum eller din lägenhet, säg då till i receptionen så åtgärdar de problemet. Fästingar, "garrapatas" förekommer på landsbygden. 
Mygg finns året om. Myggmaskiner finns dock att köpa i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker. Katter finns överallt, både tama och vilda. De är inte farliga, men kan ha ohyra. 

Lekplatser 
De spanska lekplatserna påminner mycket om sina svenska motsvarigheter. Lekplatserna är populära tillhåll så bli inte överraskad om ditt eller dina barn överbryggar språkbarriärerna så till den grad att du är tvungen att bära dem därifrån. 

Sol och värme 
Solen är stark, speciellt under sommarmånaderna maj- augusti, men även under andra tider på året. Smörj in barnen ordentligt och sätt gärna på dem t-shirt och keps.