Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Mallorkinska specialiteter

Pa amb Oli- en regional variant av den internationellt kända bruschettan, och ett favorittilltugg på hela Mallorca. De består av en brödskiva som gnuggas med tomat, droppas med olivolja och strös med salt. Påläggens möjligheter är stora, kanske lite ost, skinka eller en sardin. 

Sopas mallorquinas- en soppa baserad på grönsaker, kött och bröd som äts med gaffel! Rätten benämns ofta som en förrätt i menyerna, men med lite bröd som tillbehör räcker det som en enklare middag. 

Frit mallorquí- en slags pytt-i-panna med bland annat lever och fänkål, ibland starkt kryddad.

Tumbet- friterade grönsaker med tomatsås, exakt vilka grönsaker som används beror på tillgång. 

Caragols- sniglar som kokas i sitt eget skal och serveras med vitlöksmajonnäs.

Llom amb Col- en gryta med fläsk och vitkål som huvudingredienser. Mättande och värmande om det är lite småkyligt ute. 

Porcella- grillad spädgris.

Sobrasada- Mallorcas berömda korv, som görs på griskött. Korven är mild, smakrik och röd av kryddor och brukar användas som pålägg eller grillad. 

Ensaimada- en spiralformad bulle, som finns i olika storlekar och med olika fyllningar. 

Drycker
Vin
De spanska vinerna hör till de främsta i världen. Landets mest kända viner kommer från regionerna La Rioja, Navarra och Penedes. Alla regioner framställer sitt eget vin, och så även Mallorca, som har en egen ursprungsbeteckning: Binissalem. 
Öns vincentrum ligger i just Binissalem men runtomkring på ön har flera vinbodegor öppnat upp sina dörrar för besökare och på många av dem kan du få en rundvandring med provsmakning medan vissa erbjuder ett besöka i sin butik., 

Cava
Spanskt mousserande vin kallas cava, och konkurrerar väl i smak och ännu mer i pris med champagne. 

Sangria
En läskande alkoholdryck som framförallt förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, framför allt rödvin, frukt, socker och en variation av starkare alkohol som manga gånger serveras i en karaff.

Spanskt kaffe
Kaffe är mycket populärt i Spanien, det spanska kaffet serveras starkt. Vill du dricka en motsvarighet till svenskt kaffe bör du beställa café melitta eller café americano. En café solo är en liten kopp espresso. Med lite mjölk i espresson blir det en cortado. En café con leche är en stor kopp med lika delar starkt kaffe och varm mjölk.